Til Gardasjøen

Svein Rosseland • okt. 04, 2022

De unge oppdager oss

Vi gleder oss litt ekstra når unge kvinner reiser i, og pakker klær fra Ioanna Kourbela i kofferten. De unge har for alvor begynte oppdage merket vårt. Da er det ikke bare i begeistring over det unike ved designen hennes, men ikke minst over de etiske og bærekraftige dimensjonene. På denne turen var de med til Italia og Portofino, og andre vakre steder. Vi fester oss litt ekstra ved Portofino denne gangen.


Portofino

Portofino ( italiensk uttale: [ˌpɔrtoˈfiːno]; ligurisk: Portofin [ˌpɔɾtuˈfiŋ]) er en kommune som ligger utenfor Genova, på den italienske rivieraen. Byen er samlet rundt sin lille havn, og er kjent for de fargerike bygningene som ligger langs kysten. Siden slutten av 1800-tallet har Portofino tiltrukket turister fra det europeiske aristokratiet, og er nå et feriested for verdens jetset.

Fra Wikipedia - på engelsk:

Historie

Pliny the Elder (AD 23 - AD 79) referred to Portus Delphini (Port of the Dolphin) as on the Ligurian coast between Genoa and the Gulf of Tigullio.[6]

The village is mentioned in a diploma from 986 by Adelaide of Italy, which assigned it to the nearby Abbey of San Fruttuoso di Capodimonte. In 1171, together with the neighboring Santa Margherita Ligure, it was included in Rapallo's commune jurisdiction. After 1229 it was part of the Republic of Genoa. The town's natural harbor supported a fleet of fishing boats but was somewhat too cramped to provide more than a temporary safe haven for the growing merchant marine of the Republic of Genoa.


In 1409 Portofino was sold to the Republic of Florence by Charles VI of France, during the period that he was also lord of the Genoese Republic, but when the latter was ousted from Genoa, the Florentines gave it back. In the 15th century, it was a fief of families such as the Fieschi, Spinola, Adorno, and Doria.



In 1815 it became part of the Kingdom of Sardinia and, from 1861, of the unified Kingdom of Italy.

In the late 19th century, first British, then other Northern European aristocratic tourists began to visit Portofino, which they reached by horse and cart from Santa Margherita Ligure. Aubrey Herbert and Elizabeth von Arnim were among the more famous English people to make the area fashionable. Eventually, more expatriates built expensive holiday houses, and by 1950 tourism had replaced fishing as the town's chief industry, and the waterfront was a continuous ring of restaurants and cafés.

Av Torunn Beate Berge 18 Oct, 2023
Reisebrev fra Lene Einang Flach ved Gardasjøen.
Av Torunn Beate Berge 02 Apr, 2023
Det er en stund siden siste søndagsinnlegg om kropp og selvfølelse! Kari Hvitstein og Vibecke Wallin Bjørnestad bød på kropp i deres forrykende show! Tar av meg hatten for de to damene! Det er enpåske og kosetid! Da er alt «lov» i slankeverden, nå kan man bare nyte før man må skjerpe seg etter påske og jobbe med sommerkroppen! Dette er gjengs tanker hvis man stadig lever på dietter og aldri er fornøyd med kroppen sin! Da er det en supertid å prøve ut hvordan man kan lære å høre på hva kroppen faktisk sier og ønsker. Når alt er lov, kan du jo bruke denne tiden til faktisk å spørre den om hva den har lyst på. Er det salt, er det søtt, er det noe varmt, kaldt? Knasende eller mykt? Når er den fornøyd? Smakte det du puttet i munnen like godt som du trodde? Hvis ikke, hvorfor skal du spise mer av det? Hvis du finner hva kroppen ønsker trenger du ikke mye, og du vil føle deg fornøyd. Det er ingen mening å spise seg så mett at det er ubehagelig. Når man har slanket seg og spiser det man ikke har lov til klarer man ikke å stoppe. Det er jo bare «lov» nå, eller ikke «lov» i det hele tatt, og da må man sikre seg, eller så har man skeiet ut og sprukket, så man kan like gjerne spise masse, for imorgen..Eller etter påske.. Det er jo denne psykologien og også fysiologien som ødelegger oss. Kroppen sender ikke ut metthetssignaler før vi er tilbake til utgangsvekt og slanke psykologien spiller oss et puss, hver gang. Dette er så viktig at jeg tror det blir flere påskeinnlegg om dette. Følg med og riktig god påske så langt! Stopp litt opp og tillat kroppen din å bestemme hva som ville smakt godt nå - det er en spennende oppdagelse og et godt liv, å spise etter kroppen og ikke bare hodet, dietter, eller slankepsykologiens resultat. God påske!
Av Torunn Beate Berge 12 Mar, 2023
Sist søndag skrev jeg om speiløvelsen! Hvordan snakke oppbyggende til seg selv i speilet! Takk for all respons og kommentarer. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare overvektige. Alle har vi en kritisk indre stemme som forteller oss alt som ikke er bra nok, hele tiden. Men man kan jobbe med den! «Fake it till you make it» Skriver Lull Tove i kommentarfeltet, og det er akkurat det som er hemmeligheten. Når vi gjentar noe nok, uavhengig av om vi mener det, vil hjernen og underbevisstheten ta det som en sannhet og du vil etterhvert føle det er riktig! Ganske fantastisk! Det motsatte er like sant, forteller du deg selv alt som er galt, føler du deg som det! Det er ikke størrelsen på kroppen vår som gjør oss flotte eller sexy! Det er hva vi utstråler! Har du snakket deg ned i speilet, møter du ikke dagen strålende og du kan være så perfekt som bare det, men du ser ikke flott ut. Lov meg å fortsette å øve på å gi deg selv komplimenter, og gå ut i verden og ta den plassen akkurat du fortjener. Livet er akkurat nå og vi er selv ansvarlige for hvordan vi har det. Livet skjer, og det er mye vi skal igjennom av godt og vondt. At vi i tillegg skal holde oss selv nede med negativt selvsnakk er jo helt meningsløst. God søndag med noe positivt til deg selv i speilet idag
Flere innlegg
Share by: